Skip to main content

18 al 30 d'agost

Kirguizistan - Trekking al Tien Shan

Llac Son Kul
Iurta a Kirguizistan

DISPONIBLE

 • Preu

  € 2215

 • Dates

  Del 18 al 30 d'agost

 • Sortida en grup

  Mínim 8, màxim 15 persones

 • Durada

  13 dies

 • Dificultat

  Nivell 3 de 5

 • Destinació

  Kirguizistan


Vine amb nosaltres a conèixer la natura i la cultura de Kirguizistan!

El trekking a les valls de Terskei Ala Too és una bona oportunitat per gaudir dels més bonics paisatges del Tien Shan, o també anomenades Muntanyes Celestials al bell mig d'Àsia. 

Podrem caminar per unes valls molt alpines al costat de majestuoses parets de cims de 5 mil metres, com són els pics Oguz Bachi, Karakol, Palatka. Aquests cims eren els camps d'entrenament dels alpinistes russos a l'època de la Unió Soviètica.

Descobrirem el bonic llac d'alta muntanya Son Kul, una de les fonts del riu Sir Daria, on hi podrem trobar els pastors nòmades amb les seves iurtes.

Podrem caminar còmodament sense pes, doncs disposarem de portejadors que ens portaran l'equipatge. També tindrem cuiners a cada campament que ens prepararan un bon menjar.

Punts Forts:

 • Recorregut al bell mig d'Àsia en llocs poc freqüentats i on a l'estiu només hi trobarem els pastors nòmades.
 • Visió de cims de més de 5000m (Oguz Bashi 5165m, Karakol 5216m)
 • Pas pels colls de Telety 3800m i Ala Kol 3800m amb vistes precioses del Tien Shan
 • Descoberta de cultures diferents a l'Àsia Central
 • El Llac Yssyk Kul, el segon llac de muntanya més gran del món
 • El Llac Son-Kul a 3012m d'alçada
 • La comoditat de caminar amb una motxilla petita i amb poc pes.

Itinerari:

Dia 1: Vol Barcelona - Bixkek

Sortida del vol de Barcelona, farem una escala a Estambul i després agafarem el vol a Bixkek on hi arribarem al matí següent.

Dia 2: Bixkek. Visites

Arribada a Bixkek a les 9 del matí.

Visitarem el Monument a Manas, l'heroi principal del poble kirguís. Passejades per la Plaça d'Ala Too per presenciar les principals residències oficials i la Vella Plaça davant de la Casa del Parlament.
Dinar en un restaurant local (aprox.13:30 h). Tarda i sopar lliures, perquè qui vulgui descansi a l'hotel, després del vol nocturn.

Dia 3: Bixkek - Llac Issyk Kul - Karakol

Esmorzar a l’hotel. Trasllat al llac Issyk Kul. Pel camí passarem per la Torre de Burana, propera a la ciutat de Tokmok. Farem un visita a aquest minaret a la Vall de Txui, que fou construït en el que era l’antiga ciutat de Balasagun, que existí els segles X-XII. Dinar en ruta. Després prosseguirem la ruta fins arribar a la població de Cholpon-Ata, a la riba del llac Issyk-Kul, a on farem una visita a una zona de petròglifs. Finalment arribarem a l'hotel a Karakol, a on passarem la nit. 

Dia 4: Karakol – Vall de Djety Oguz

Després d'esmorzar, farem un recorregut per aquesta ciutat, visitant la mesquita Dungana, una construcció singular d’estil xinès, però que serveix per finalitats de culte musulmà, i també una vella Església Ortodoxa Russa– “La Catedral de La Santa Trinitat”, feta de fusta i sense ni un sol clau.

Dinar en un restaurant local a Karakol.

Després trasllat a la vall de Djety Oguz, ubicada a la vessant nord de la serralada del Terskei Ala-Too, a uns 35 km a l’oest de la ciutat de Karakol. Allà es poden observar unes formacions rocoses que molts anomenen el “Cor Trencat” i “Els Set Braus”. Dinar en el campament de iurtes de “Djety Oguz”, a 2.600 metres d’alçada. Excursió a peu fins el salt d’aigua “Les llàgrimes de la noia”.

Sopar i nit en el Campament de iurtes

Dia 5: Vall de Djety Oguz – Coll Telety

Després de l’esmorzar, trobada amb el guia local de muntanya i els portejadors. Iniciem el trekking per un corriol molt estret i ple d’arbres que ressegueix la riba del riu de la vall Bai-Tor i que ens condueix als prats alpins de més amunt. Aquí, sobre d'una catifa de flors, l’aire de la muntanya és fresc i pur. Les vistes són espectaculars. Tota la vanitat de la civilització queda a un segon pla estant tan a prop d’aquesta naturalesa quasi salvatge.

Dinar de pícnic.

Caminarem rumb al campament de tendes que hi ha a la falda del coll Telety. Aquest no és un sender gaire difícil. Arribem al cap d’uns 6 o 7 km caminant per la riba oest del riu Telety.

Sopar i nit en el campament de tendes de “Telety”, a 3.050 m d’alçada.

Distància: 16 km, durada: 6-8 hores, desnivell: +450 m.

NOTA: al matí cal preparar la roba que ens emportarem durant el tresc i posar-la dins d’una bossa groga, per a que pugui ser lliurada als portejadors després d’esmorzar. Està permès portar 12 kg, pel que si se’n te més, caldrà pagar el sobrepès.

Dia 6: Coll Telety – vall de Karakol

La pujada fins el coll es fa força bé, ja que el camí remunta suaument. Tan sols hi ha un parell de pujades que requereixen una mica més d’esforç. Des del punt més alt del pas, a uns 3.800 metres, es pot gaudir del meravellós paisatge del voltant. Baixar esdevé molt més fàcil, ja que es fa al llarg d’un llom ample i pedregós fins arribar als prats alpins coberts d’herba i flors, sempre resseguint la riba est del riu Telety. Més tard, travessarem un bosquet fins arribar al campament situat a la vall de Karakol.

Dinar de picnic. Sopar i nit en el campament, a 2.500 m alçada. A la tarda es pot fer servir la sauna del campament.

Distància: 18 km, durada: 6-8 hores, desnivell: +750 m /-1.300 m.

Dia 7: Excursió radial fins la base del pic Karakol de 5.216 metres

Caminarem al llarg del riu Uyun-Tor fins arribar a la base del pic Karakol. Són camins entre boscos d’avets blaus i ric sotabosc (lligabosc, grosella de muntanya, freixe negre...). Creixen també moltes varietats de bolets. Des de principis de maig floreixen les anemones blanques, l’aster alpí, les tulipes, la flor d’edelweiss (realment gran). Arribarem fins un punt des d’on es pot apreciar el cim més alt del Terskei Ala-Too, el pic Karakol.

Dinar de pícnic. Sopar i nit en el campament de tendes de la vall de Karakol, a 2.500 m. A la tarda es pot fer servir la sauna del campament.

Distància: 16 km, durada: 6-8 hores, desnivell: +700 m /-700 m

Dia 8: Vall de Karakol - Cabana “Sirotà” - llac Ala-Kol (3.532 m)

Baixarem per una vall de 3 km, creuarem un pont sobre el riu i el camí ens durà a dins el bosc. Seguidament realitzarem un llarg ascens que acabarà amb una pendent coberta d’herba. Per un camí serpentejant arribarem a un indret molt singular, a on hi ha una cabana de fusta que es diu “Sirotà”. Llavors el corriol segueix muntanya amunt. Sortirem del bosc i caminem riu amunt fins trobar-nos davant d’un salt procedent de les aigües que flueixen del llac Ala-Kol.

Dinar de picnic. Sopar i nit en el campament de tendes de “Ala Kol”, a uns 3600 metres d’alçada.

Distància: 9 km, durada: 6-8 h, desnivell: +1100 m

Dia 9: Llac Ala Kul - Coll d’Ala Kul (3800 m) - Vall d’Arashan (2600 m)

Ala Kul es tradueix del kirguís com el "llac acolorit". Depenent de la il.luminació atmosférica, les aigües semblen que agafen diferents tonalitats, des del verd maragda, turquesa, verd clar i fosc, gris i, fins i tot, negre. Durant l’ascens gaudirem de les boniques vistes d’aquest llac. A mesura que ens apropem veurem la carena principal del Terskei Ala Too i un gran nombre de cims: Aksu, Yigit, Karakol, Oguz Bashí, entre d’altres. Des del llac, arribar al coll comportarà una hora i mitja a peu. Després, descens des del coll a través d’una tartera dreta fins arribar a un corriol que discorre per l’ampla vall de Keldike, la qual està plena de paisatges bucòlics i ramats de bestiar. Després el camí ens torna a dur dintre del bosc per baixar cap a la vall d’Arashan. En arribar al campament de tendes tindrem l'oportunitat de relaxar-nos a les aigües termals. Hi ha fonts d’aigua termal calenta (fins +50°C). Hi ha un balneari a Altyn Arashan que fou fundat l’any 1963 i que és molt famós per les seves fonts i aigües termals. Aquest balneari disposa de diverses cabanes de fusta ubicades en un terreny planer a la riba dreta del riu Arashan. A l’hora convinguda realitzarem el trasllat cap a la ciutat de Karakol.

Dinar de picnic. Sopar en un restaurant local. Nit en hotel.

Distància: 18 km, durada: 6-8 h,  desnivell: +200 m / -1200 m

Dia 10: Karakol – Kochkor – Llac Son Kul

Després d'esmorzar, sortirem en cotxe cap al llac Son Kul. Pel camí passarem per la riba sud del gran llac Issyk-kul i dinarem a casa d’una família local (a Bokonbaevo). Farem una paradaa prop de l’engorjat “Skazka” (La vall de conta de fades) on farem una breu caminada.

Aquest engorjat consisteix en argila petrificada de múltiples colors que ofereix una vista molt interessant amb el llac de fons.

Distància: 5 km, desnivell: +150 m -150 m

Continuarem el trajecte al llac Son Kul enfilant-nos fins a uns 3.000 m d’alçada.

Allotjament i sopar en el campament de iurtes.

Dia 11: Llac Son Kul - Purpok Nurgasi Peak 3800m

Dedicarem el dia a conèixer la vida nòmada: Passejades i tresc lleuger a la vora del llac, visitant iurtes kirguises. Aquí encara els kirguisos porten l'estil de la vida nòmada.
Els que vulguin podran pujar el cim fàcil Purpok Nurgasi (3810 m)

Opcional: es poden fer passejades a cavall pels voltants del llac (caldrà pagar un suplement).

Dinar i sopar al camp de iurtes.

Dia 12: Son Kul – Bixkek

Sortida cap a la ciutat de Bixkek via Kochkor. Dinarem en ruta.

Arribada a Bishkek. Visita del mercat d'Osh o magatzems grans – ZUM i la Plaça de la Victòria.

Sopar en un restaurant local amb folklore kirguís. Nit a l’hotel.

Dia 13: Bixkek - Barcelona

A l’hora acordada trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona. Arribada i final del viatge.


Les muntanyes del Tien Shan son fascinants pel contrast entre els tupits boscos, els cims gelats i els pastors nómades que trobem en els seus prats.

Francesc Masó

Riu a la Vall Karakol

Riu a la Vall de Karakol


Dificultat

Nivell 3 de 5, amb itineraris de 5 hores amb algun dia de 7-8 h de marxa efectiva a ritme lent i amb un desnivell acumulat que només 1 dia supera els 1000 m positius.


PREU PER PERSONA
 • 2215 € compartint habitació
INCLOU
 • Guia de muntanya acompanyant des de Barcelona
 • Guia local durant tot el recorregut
 • Els vols internacionals fins a Bishkek, via Estambul
 • Pensió completa durant tot el programa (excepte el sopar del dia 2)
 • 2 nits en Hotel 3* a Bishkek
 • 2 nits en Hotel 3* a Karakol
 • 2 nits en iurtes al llac Son Kul
 • 1 nit en iurtes a Djety Oguz
 • 4 nits en tendes per 2 persones durant el trekking 
 • Tots els trasllats segons programa
 • Aigua mineral durant tot el viatge (1 litre per persona i dia)
 • Porteig pels dies de tresc (màxim 12 kg per persona)
 • Entrades als monuments segons programa
 • Assegurança d'assistència en viatge i accidents en muntanya fins a 30.000 euros i la cancel·lació per motius justificats fins a 2.400 €.
 • Assessorament en el material a portar
 • L'IVA corresponent
NO INCLOU
 • Les taxes dels vols (a data 16/03/2023, 322 euros).
 • Altres assegurances (consulteu-nos)
 • Propines pels guies i conductors
 • Despeses personals
 • Tot allò no especificat en l'apartat anterior
 • Qualsevol contratemps que surti del nostre control, cancel·lacions de vols o tancaments de carreteres.
COM FER LA RESERVA

Trucant als telèfons 972 528 971 o 606 040 229.

També per email a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.


Fotos d'altres anys

Videos Any 2023