Skip to main content

20 al 28 de maig 2024

ARMÈNIA

Monestirs als peus de l'Ararat

LLISTA D'ESPERA

 • Preu

  € 1765

 • Dates

  Del 20 al 28 de maig 2024

 • SORTIDA EN GRUP

  Mínim 9, màxim 14 persones + el guia

 • Durada

  9 dies

 • Dificultat

  Nivell 2 de 5

 • Destinació

  Armènia

Armènia és un dels 7 països considerats euroasiàtics, que políticament i culturament s'associen a Europa, tot i estan situats a l'Àsia Menor.  És doncs a la cruïlla entre Europa, Àsia i Orient Mitjà; un país notable però sovint molt ignorat i que hauríem de tenir a la llista de destinacions a conèixer. Amb els seus impressionants paisatges i la bellesa dels seus antics monestirs, aquest petit país captura els cors dels que la visiten.

Els entorns naturals d'Armènia ofereixen una bellesa sense fi. Podeu trobar des de deserts, fins a boscos i zones alpines, amb pics d'alta muntanya i valls frondoses, sorprenents formacions rocoses i congostos escènics, ràpids, rius, salts d'aigua i fonts minerals.

Per altra banda, 4.000 monuments històrics escampats per tot el paisatge, que fa que aquest petít país es conegui com un museu a l'aire lliure.

Punts Forts:

 • La majestuosa vista del Mont Ararat des de molts punts del pais.
 • El llac Sevan, amb el seu to blavós impressionant i el Parc Nacional del Dilijan
 • Descobrir caminant un territori que es coneix com la perla del Caucas
 • La gran quantitat de monestirs, entre ells el Khor Virap, Tatev, Noravank

Itinerari:

Dia 1: Vol Barcelona - Erevan

Sortida del vol des de Barcelona amb escala a Atenes i arribada a Erevan, capital d’Armènia. Trasllat a l’hotel.

Dia 2: Erevan - Ejmiadzin - Zvartnots

Esmorzar a l'hotel. Començarem l'excursió visitant el museu de Manuscrits d'Armènia que es diu Matenadaran . Seguidament farem un recorregut panoràmic per la ciutat, visitant la Plaça de República, l'Avinguda de Mashtots , el Teatre d'Òpera i Ballet, el parc “Cascada. Sortirem cap a Ejmiadzin. Sant Ejmiadzin és el centre espiritual de tots els armenis i un dels centres del cristianisme a tot el món. Dinarem en una casa local i tornarem a Erevan amb parada a les ruïnes de temple de Zvartnots – la perla de l'arquitectura del segle VII, que està catalogat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Allotjament en hotel.

Dia 3: Erevan – Senderisme des del Temple Garni a les cascades – El monestir Gueghard – Erevan

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap al Temple de Garni, l'únic exemple de la cultura pagana que va sobreviure a Armènia. Després d'adoptar el cristianisme l'any 301 el temple pagà va perdre la seva importància i la fortalesa de Garni es va convertir a la residència d'estiu dels reis armenis. Avui dia es poden visitar les ruïnes del palau reial i el bany amb una obra impressionant de mosaic són a prop del temple.

Senderisme Des d'aquí, comencem la caminada cap a les cascades. Una de les cascades porta el nom del déu del foc, la guerra i la tempesta Vahagn i l'altra porta el nom de la deessa de l'amor i la bellesa Astghik .

Longitud del recorregut: 14 km, Dificultat: moderada

Després dinarem en una casa rural d'una família armènia a Garni, on veurem l'elaboració de lavash que fan al forn subterrani anomenat tonir. Sortirem cap al monestir de Gueghard inscrit a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. El Monestir de Gueghard és una obra mestra insuperable de l'arquitectura armènia del segle XIII. Algunes de les esglésies del complex estan magistralment tallades en una roca enorme. Degut la seva estructura, Geghardavank s’utilitza com el millor lloc per a cantar cançons espirituals. El complex és ric d'adorns subtils a escultòrics i moltes jachkars notables (creus de pedra). Tornarem a Erevan. Allotjament en hotel.

Dia 4: Erevan – Khor Virap – Noravank – Senderisme a Khndzoresk – Goris

Esmorzar a l'hotel. Recorregut al Monestir de Khor-Virap la importància del qual està lligada amb Gregori l'Il·luminador, que va introduir el cristianisme a Armènia. És una obra mestra meravellosa situada al cim d'un turó. És un lloc de pelegrinatge, que visiten cada any una gran quantitat de turistes i nadius. Sembla un castell on tothom té lloc per asseure's i somiar mentre admira la bellesa de l'església. El més destacat és la magnífica vista panoràmica de la muntanya bíblica Ararat. Dinarem a Areni a una casa local.

Continuarem amb la visita al monestir de Noravank – centre religiós i cultural del segle XII. Està situat en un estret congost que és conegut pels seus alts i escarpats penya-segats de color vermell. La bellesa d'aquest monestir és apreciada per milers de visitants no només per l'arquitectura i la història, sinó també per l'harmonia amb la natura. Tornada a la ciutat de Goris. Allotjament en hotel.

Senderisme al territori de Khndzoresk. Khndzoresk va ser la joia d'Armènia oriental. Un poble amb un caràcter particular per les coves artificials construïdes a la roca. Per arribar-hi, cal travessar un pont penjant.

Longitud del recorregut: 5 km, Dificultat: fàcil.

Dia 5: Goris – Senderisme des de Shinuahayr fins a Jot - Hermon

Després d’esmorzar, continuarem el nostre viatge cap al complex monàstic de Tatev (segles IX-XIII). Va ser un famós centre d'estudis de l'època. Per arribar al monestir, es pot fer servir el telefèric sense parades més llarg del món. Un cop acabat el senderisme seguirem en vehicle fins a Hermon. Allotjament en hotel.

Senderisme des del poble de Shinuhayr fins al poble de Jot (el “Machu Picchu” d’Armènia).

Longitud del recorregut: 11 km, Dificultat: moderada.

Dia 6: Hermon - Selim - Pic d'Armaghan - Llac Sevan - Dilijan

El nostre recorregut continua cap al caravanseray de Selim que va ser un important centre de comerç de la famosa Ruta de la Seda.

Senderisme des del poble Madina fins a la muntanya Armaghan on a dalt del cim hi ha un llac i un monestir.

Longitud del recorregut: 10 km, Dificultat: moderada.

Després de caminar ens dirigirem al Llac Sevan, que és un dels llacs alpins més grans del món. Es destaca per la seva aigua dolça i sorprenentment blava. Aquí podem gaudir dels impressionants paisatges. Dinarem en un restaurant a Sevan. Després visitarem el Monestir Sevanavank que està situat a la península de Sevan. Eren 2 monestirs, un va ser destruït, però l'altre segueix existint. Allotjament a l'hotel.

Dia 7: Dilijan – Senderisme des del Llac Parz fins a Goshavank – Haghartsin – Erevan

Després d’esmorzar, ens dirigirem al llac Parz. És un llac que amb la seva bellesa atrau els visitants.

Senderisme des del Llac Parz a Goshavank.

Longitud del recorregut: 7 km, Dificultat: fàcil.

Goshavank és un monestir armeni situat a la comunitat rural de Gosh. L'església principal del monestir, Santa Mare de Déus, està precedida d'un gavit (una mena de nàrtex). Altres dues esglésies (St. Grigor i St. Grigor Lousavorich ) i diverses capelles completen el lloc. El monestir porta el nom del seu fundador, el fabulista, jurista i teòleg Mkhitar Gosh. Dinarem a Dilijan a una casa local i aprofitarem a visitar la ciutat de Dilijan. Tornada a Erevan. Sopar en un restaurant tradicional d'Erevan

Dia 8: Erevan – Pic Kamar (2738m) – Erevan

Després d’esmorzar, començarem la nostra excursió al Kamar.

Kamar és un dels pics més alts de la Serralada de Pambak. Es troba a la regió d'Aragatsotn, al nord-oest del poble de Sipan . La composició ètnica del poble ha anat canviant amb el temps. Ara són kurds (jezidis) que s'han mudat aquí des de l'oest d'Armènia. Al cim de la muntanya Kamar hi ha un santuari cristià i una creu.

Senderisme des del poble Sipan fins al cim Kamar.

Longitud del recorregut: 10 km, Dificultat: moderada, Desnivell pujada: 740m, desnivell baixada: 925m..

Sopar de comiat en un restaurant tradicional amb música folklòrica. Nit en hotel.

Dia 9: Vol de retorn a Barcelona

De matinada, sortirem cap a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona amb escala a Atenes. Arribada i final de viatge.

Nota important*

Cal tenir en compte que aquests itineraris poden variar en funció de la meteorologia i altres circumstàncies que es puguin presentar. Aquestes dades són orientatives, el guia podrà fer variacions en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.


És impressionant la quantitat de monestirs dels Segles IX al XII escampats per tot arreu.

Francesc Masó

A qui va dirigit:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

Monestir Armenia

Monestirs al costat del llac Sevan


Dificultat

Nivell 2 de 5, amb la majoria dels itineraris de 4-5 h amb algun dia de 5-6 h de marxa efectiva i amb un desnivell acumulat que només un dia supera els 700 m positius.

Llac Parz
Monestir de Tatev

PREU PER PERSONA:
 • 1765 euros en habitació doble
 • 240 euros suplement habitació individual (consulteu disponibilitat)
INCLOU:
 • Vols Barcelona - Erevan, amb escala a Atenes, amb bossa de mà i maleta facturada
 • Guia d'ACAMINAR TRAVEL durant tots els dies des de Barcelona
 • Guia local de parla castellana durant tot el recorregut
 • Guia de muntanya en els itineraris de senderisme 
 • 5 nits en Hotel 4* a Erevan
 • 1 nit en Hotel 3* a Hermon
 • 1 nit en Hotel 3* a Goris
 • 1 nit en Hostal familiar a Dilijan
 • Pensió completa
 • Assegurança ampliada de viatge i d'accidents, que també inclou la cancel·lació per motius justificats
 • Assessorament del material a portar
 • Tots els transports privats segons el programa
 • Totes les entrades als Monuments esmentats al programa
 • ! ampolla d'aigua per dia i persona 
 • Gestió tècnica
NO INCLOU:
 • Les taxes dels vols (118 euros a data 17/1/24)
 • Les begudes no incloses en els menjars
 • El sopar a l'escala del vol a Atenes
 • Propines pels guies i conductors (les esperen!)
 • Altres assegurances o ampliacions de cobertura (consulteu-nos)  
 • Tot allò no especificat a l'apartat anterior
 • Qualsevol contratemps que surti del nostre control, cancel·lacions de vols o tancaments de carreteres.
RESERVA:

Trucant als telèfons 972 528 971 o 606 040 229.

També per email a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.


Fotos Any 2018 - Videos Any 2019

 • Armenia
 • Armenia