Skip to main content

patagònia i terra del foc

Aquest viatge s'ha programat per caminar per les zones més emblemàtiques de la Patagònia, com són el Parque Nacional de Los Glaciares a Argentina. On hi podrem veure muntanyes tant famoses i a la vegada espectaculars com són el Fitz Roy i El Cerro Torre. Els també famosos llacs Argentino i Viedma, a més de la Gelera Perito Moreno que ens fascinarà per la seva grandària.

També a Argentina podrem visitar el Parque Nacional de Tierra de Fuego i navegar pel Canal de Beagle per veure la fauna marina que hi habita, com són els pingüins, lleons marins i molta varietat d'ocells.

A Xile caminarem pel circuit de la W dins del Parc Nacional Torres del Paine, declarat Vuitena Meravella del Món. Anirem fins al peu de les Torres del Paine, veurem els Cuernos, el Valle del Francés, el Lago Grey i també creuarem amb un catamarà el Llac Pehoé.

Serà una sortida en grup petit amb guia des de Barcelona.

Els allotjaments seran hotels acollidors a les ciutats i en el circuit de Torres del Paine anirem als refugis/campaments, que també són molt acollidors.

Punts Forts:

  • Viatge en grup amb guia des de Barcelona
  • Parc Nacional dels Glaciars, amb els mítics Fitz Roy i Cerro Torre
  • La Gelera Perito Moreno
  • Els grans llacs: Argentino i Viedma
  • El Parc Nacional Torres del Paine, amb el Paine Grande, Las Torres i Los Cuernos
  • La Terra del Foc
  • Ushuaia amb el Canal de Beagle on podrem veure els pingüins

Itinerari:

Dia 1: Vol Barcelona - Buenos Aires

Sortida del vol de Barcelona a les 01:30 a Buenos Aires. Nit a l’avió. Arribada a Buenos Aires a l’aeroport Ezeiza a les 11:05, trasllat a l’hotel i visita del centre de la ciutat, Plaza de Mayo, Casa Rosada, Puerto Madero. Dormir en Hotel

Dia 2: El Calafate

A les 12:15 vol a El Calafate, arribada a les 15:30. Trasllat amb dos vehicles a l’hostal i després visita del Calafate.

Dia 3: Perito Moreno - Cerro Cristal

Anada fins a la Gelera Perito Moreno, on podrem caminar per les passarel·les que hi ha al davant de la gelera. També tindrem oportunitat opcionalment de acostar-nos amb un vaixell a prop dels blocs de gel que cauen al llac Argentino. Després possibilitat de pujar el Cerro Cristal si el temps ens acompaña. Dormir a El Calafate.

Dia 4: Cerro Castillo

Trasllat fins a Cerro Castillo, frontera amb Xile. Cal tenir en compte que els controls a les aduanes de les fronteres són llargs. Dormir a Cerro Castillo en Hosteria molt acollidora.

Dia 5: Torres del Paine

Ens portaran fins a les portes del Parc Torres del Paine. Pujarem al Refugi Chileno, on deixarem algunes coses 1 ¾ h i després pujarem cap al llac que hi ha a la Base de Las Torres 2 h . D’aquí admirarem les espectaculars Torres del Paine. Després baixarem al Refugi Chileno 1 ½ h, on ens quedarem a dormir al refugi o campament.

Dia 6: Torres del Paine - Llac Nordenskjold

Podem tornar pujar aviat al matí del Refugi Chileno fins a la base de les Torres per veure la sortida del sol, després esmorzar al mateix Refugi i ja anirem cal al Refugi/Camping Cuernos 4 ½ hores, tot passant pel costat del Llac Nordenksjold, on ens quedarem a dormir.

Dia 7: Torres del Paine - Valle del Francés

Sortirem de Cuernos cap al Valle del Francés tot passant pel campamento Italiano 1 ¼ h, després arribarem al mirador del Francés, 1 ½ h. Retornarem fins a l'Italiano, passarem pel costat del llac Skottsberg i d’aquí seguirem fins al Llac Pehoé on hi trobarem el refugi Paine Grande 3 h. Dormir al Refugi

Dia 8: Torres del Paine - Mirador Grey

Des de Paine Grande primer anirem al mirador del Llac Grey 1 ½ h, per veure al fons, la gelera continental quan arriba al llac, que en aquesta ocasió hi podrem arribar fins al front mateix tot passant pel Refugi Grey 1 ½ h. Retornarem pel mateix camí fins al llac Pehoé 3 h, on agafarem el catamarà (vistes espectaculars del massís) que ens portarà, travessant el llac fins a Pudeto, on ens esperarà el vehicle que ens portarà a Cerro Castillo on ens quedarem a dormir a l'Hosteria.

Dia 9: El Chaltén

Tràmits de duanes xilenes i argentines. Viatge fins a El Chalten (unes 6 hores), si ens queda temps, anirem fins a un primer mirador per veure el Cerro Torre 1 ½ hores d’anada i el mateix de tornada. Dormir a El Chalten, Hotel acollidor.

Dia 10: El Chalten - Fitz Roy

Aquest dia ens aproparem al Fitz Roy, anirem en furgoneta a la Hostería El Pilar, on començarem a caminar fins el Campamento Poincenot 2h i d’aquí si el dia és bo, pujarem fins a la Laguna de los Tres als peus del Fitz Roy 1h pujar i ¾ h baixar. Des d’aquí podrem veure la Laguna Sucia amb les diferents agulles que l’envolten, entre elles la Poincenot.
Després baixarem cap a la Laguna Capri 1 ¼ h. I d’aquí retornarem a El Chalten 1 ½ h, Dormir a Hotel acollidor

Dia 11: El Chalten - Loma del Pliegue Tumbado

Pujarem la Loma del Pliegue Tumbado 3 h, on podrem gaudir de boniques vistes de tot el massís, Fitz Roy, Agulla Poincenot, Cerro Torre, etc. Retornarem pel mateix camí fins al Chalten 2 h. Després trasllat fins a El Calafate. Dormir a Hostería.

Dia 12: Ushuaia - Canal de Beagle - Pingüins

Aviat al matí, trasllat cap a l’aeroport de El Calafate per agafar el vol a les 08:35 cap a Ushuaia, visita de la ciutat. A la tarda possibilitat d’anar amb catamarà, a veure els pingüins i altres animals marins que hi ha al Canal de Beagle, unes 4 hores (molt interessant) Dormir Hostería amb bones vistes.

Dia 13: Ushuaia - Cerro de Medio

Pujada al Cerro de Medio amb boniques vistes de la Ciutat de Ushuaia i també del Canal de Beagle. Unes 5-6 hores anada i tornada. Dormir Hostería amb bones vistes.

Dia 14: Buenos Aires

Vol directe de retorn a Buenos Aires. Anirem a l’hotel a deixar les coses i anirem a visitar el barri de Boca. Dormir en Hotel

Dia 15: Vol de retorn

A les 10 del matí trasllat a l’aeroport EZE per agafar el vol de retorn a les 13:00 a Barcelona.

Dia 16: Arribada a Barcelona

Arribada a Barcelona a les 05:30 del matí


Un d'aquells instants de la vida en el que te n'alegres de ser insignificant davant aquell gran monstre de la natura. Impossible quedar-se indiferent.

Jaume Monés

A qui va dirigit:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

La vista del Llac Grey amb l'arribada del gel continental 


Dificultat

Moderat, generalment itineraris de 5 hores amb algun dia de 6h de marxa efectiva a ritme lent i amb un desnivell acumulat que no supera els 800m.Fotos o Videos d'altres anys

Fotos Any 2015

Videos Any 2017