Skip to main content

NORD DE VIETNAM

La bellesa natural del Vietnam és innegable. La capacitat de recuperació del Vietnam davant la invasió estrangera, el govern colonial i la guerra civil és evident en el bon humor de la seva gent i en l'herència permanent dels seus antics monuments i temples. Passejant pels mercats del Barri Vell de Hanoi és on capturem l'energia de Vietnam, però una vegada fora de les ciutats, els pobles rurals tradicionals i els boscos de muntanya, és on hi trobarem la veritable ànima d'aquest país.

Aquest viatge l'hem dissenyat especialment per poder caminar per zones remotes i allunyades del turisme normal, on hi podrem trobar diferents ètnies que ja fa anys es van refugiar en aquestes valls. També anirem a la zona més amagada de Halong Bay, per fugir de la multitud de creuers turístics que la envaeixen, i així podrem gaudir de la bellesa exòtica d'aquesta badia plena de més mil illots calcaris característics i peculiars, que hem vist en tantes fotografies. 

Punts Forts:

  • Caminar per paratges remots, amb uns colors i una bellesa excepcionals
  • Conviure amb diferents ètnies
  • La vibrant ciutat de Hanoi
  • La desconeguda Illa de Cat Ba al costat de Halong Bay

Itinerari:

DIA 1: Barcelona - Hanoi

Sortida del vol de Qatar Airways, que ens portarà fins a Hanoi, amb una sola escala a Doha.

DIA 2: Arribada a Hanoi

Arribada a les 07:20 a Hanoi, trasllat a l'hotel i resta del dia lliure per passejar pels seus fascinants carrers.

DIA 3: Hanoi - Hoang Su Phi - Panhou

Després d'esmorzar, trasllat en vehicle privat fins a Hoang Su Phi, zona rural de la provincia de Ha Giang, va ser una de les darreres províncies en obrir-se al turisme. Gaudirem d'un bonic paisatge al llarg del recorregut amb possibilitat de trobar diferents pobles de minories ètniques que s'han instal·lat a la zona i que són mestres dels arrossars que han estat reconeguts com a patrimoni nacional pel Ministeri de Cultura. Arribarem al poble on ens allotjarem a la tarda. Aquest allotjament sostenible està situat al cor de les muntanyes de Song Chay, al costat de Yunnan. Aquesta fortalesa natural ha estat un refugi per a molts grups ètnics. Resta de la tarda per passejar per la zona i descansar, abans de la caminada que començarà demà al matí. Menjars inclosos: esmorzar, dinar i sopar. Distancia: 310 km 7 hores trànsfer.

DIA 4: Hoang Su Phi - Nam Khoa - Nung Cu

Comencem el nostre trekking de 6 dies. Aquest dia sortirem a les muntanyes properes en mig de boscos tropicals i terrasses d'arròs.

Un matí de senderisme amb paisatges variats: pobles, arrossars en bancals, boscos de bambú, rierols... Dinar al poble de Nam Khoa, després continuarem la caminada per camps d'arròs en bancals que segueixen les corbes naturals de la muntanya. Es passa pel pas de Nam Khoa i es baixa al poble de Nung Cu, habitat per la minoria ètnica Nung . Les dones d'aquesta ètnia són sens dubte les més coquetes, vestides amb sampot i amb un turbant fixat amb un fermall de plata al monyo. Porten joies de plata. El color añil que domina la seva indumentària tradicional s'extreu d'una planta del mateix nom cultivada localment. Els Nung són una de les grans famílies de la nació tailandesa, descendents de Nan Chao a Yunnan a... Tailàndia.

Allotjament: Família Nung. Distància: 13 km Desnivells acumulats: +450m, -800m

DIA 5: Nung Cu - Hong Son - Nam Cai

Al matí caminarem per un bosc primari mentre observem la bella natura d'aquesta regió muntanyosa. Després d'un pícnic, caminarem per un rierol abans de continuar per un bonic bosc mixt de castanyers, bambús i plataners... També descobrirem cultius de cardamom, una important font d'ingressos per a la gent d'aquesta zona. Finalment, una baixada lleugerament pronunciada pels boscos de bambú ens portarà al poble de Nam Cai on ens allotjarem amb la gent de Man Ta Pan.

Allotjament: Família Red Dao. Distància: 15 km Desnivells acumulats: +800m, -400m.

DIA 6: Nam Cai - Lung Chun - Nam Qua

Deixarem els amfitrions de la casa i agafarem un camí amb moltes vistes per sortir del poble. Després, un descens per camps de iuca i bosc d'acàcia ens porta al riu al fons de la vall. Després continuarem la caminada pel vessant oposat de la vall, en pujada fins al poble de Lung Chun.

Allotjament: Família Red Dao. Distància: 15 km Desnivells acumulats: +700m, -600m

DIA 7: Nam Qua - Na Vai - Tan Thuong

Al matí caminarem pel territori de l'ètnia Tay, passant per plantacions de canyella, palmera i yuca. De tant en tant, caminarem pels petits arrossars en terrasses i veurem els locals treballant-hi. Després, un descens pels arrossars ens portarà al poble de Ban Ria, on dinarem amb una família Tay. Després de dinar, continuarem pujant gradualment entre palmeres i camps de blat de moro fins al poble de Na Bung, un altre poble de Tay. Finalment, travessant boscos de bambú i prats, arribarem a les terres altes del poble de Tan Thuong , on resideixen els Hmong. Després d'un breu descans, baixarem al fons del poble de Tan Thuong , on dormirem a la casa d'una família Tay.

Distància: 15 km. Desnivells acumulats: +800m  -700m

DIA 8: Tan Thuong - Ban Ria - Minh Tien

Tindrem un altre bonic dia de caminades variades per boscos, pobles i arrossars. Baixarem la vall fins a Tan Nam, on conviuen diverses ètnies. Al matí creuerem els pobles Yao, Hmong i Tay. Dinarem en una casa Tay. A la tarda es farà una caminada d'unes 2 hores i creuant un poble Tay situat en una bonica vall coberta d'arròs en terrasses. Nit al poble de Minh Tien.

Allotjament : Família Yaos de túnica llarga. Distància: 14 km, Desnivells acumulats: +800m -700m

DIA 9: Minh Tien - Tan Tien - Bac Ha.

El sender segueix un riu i puja gradualment per camps d'arròs en bancals que es tallen als vessants de la muntanya. Al cim del coll, tindrem una panoràmica de tota la vall. El dinar serà a una casa dels Red Dao, després seguim caminant fins a arribar a Tan Tien on ens acomiadem de l'equip local: guia local, portadors, cuiner... D'aquí seguirem en autocar fins a Bac Ha (uns 70 km).

A mitja tarda arribarem a l'agroturisme Lagom Bac Ha..

DIA 10: Bac Ha - Haiphong - Cat Ba Island

Ens traslladarem a la ciutat de Hanoi i després a Haiphong (dinar en ruta). Seguidament amb el ferri local ràpid arribarem a l'illa Cat Ba. Arribarem a l'hotel davant del mar. Àpats inclosos: esmorzar, dinar i sopar.

Distància: 450 km 7 hores.

DIA 11: Cat Ba National Park - Viet Hai

Al matí, trasllat al Parc Nacional Cat Ba. Començarem a caminar per una cova que durant la guerra era un Hospital molt ben camuflat. D'aquí passant per selva, boscos, el llac de la Granota, creuarem quasi tota l'illa fins arribar al remot poblet de Viet Hai al migdia. Aquí hi farem un bon dinar casolà amb una família local. A la tarda agafarem unes bicicletes i per valls i camps d'arrós arribarem fins al port on agafarem un petit ferri que ens retornarà molt a prop de l'hotel, tot passant per uns paisatges increïbles al mig d'aquestes peculiars illes petites, però altes i punxegudes. Nit a l'hotel. Menjars inclosos: esmorzar, dinar i sopar.

Distància caminant: 10 km 4 hores.

DIA 12: Lan Ha Bay - Ha Long Bay

Aquest dia tornarem agafar el vaixell i creuarem a Lan Ha Bay, visitarem els pobles pesquers flotants on es pot veure la vida quotidiana del pescador durant tot l'any. Seguirem navegant per anar fins a la badia de l'Ha Long. Dinarem al vaixell. A la tarda, seguirem creuant fins a Hang Ca, possibilitat d'anar amb kayak per diferents coves que ens portaran a llacs dintre aquest laberint d'illes calcàries. Després de practicar el kaiak, el vaixell ens portarà a la platja dels Tres Préssecs (Ba Trai Dao) per poder nedar. Després tornarem al moll de Beo, trasllat de tornada a l'hotel. Menjars inclosos: esmorzar, dinar i sopar. 

DIA 13: Illa De Cat Ba - Hai Phong - Hanoi

Al matí podrem fer relax a la platja de l'hotel i després ja anirem cap a Hai Phong i Hanoi. Resta del dia lliure per passejar per la part antiga de la ciutat. Menjars inclosos: esmorzar, dinar i sopar. Distància: 120 km 2 hores trànsfer.

DIA 14: Hanoi - Visita de la ciutat 

Després d'esmorzar, explorarem la ciutat amb els seus monuments més emblemàtics. El dia s'acaba amb un espectacle de titelles d'aigua, amb esbossos sobre la vida quotidiana i les creences de la gent rural. Menjars inclosos: esmorzar, dinar i sopar. 

DIA 15: Hanoi

Dia lliure a Hanoi, fins a l'hora d'agafar el vol de retorn a les 19:30. Nit a l'avió.

DIA 16: Arribada a Barcelona

Després de passar la nit de viatge, arribarem a Barcelona a les 10 del matí


Caminar enmig de camps d'arròs i veure la vida rural de les diferents ètnies, ha sigut la millor experiència del viatge

Francesc Masó

A qui va dirigit:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

Dificultat

Nivell 3 de 5, entre 4 i 6 hores de marxa a ritme lent.


Fotos o Videos d'altres anys

Fotos Any 2015

Vídeos Any 2018