Skip to main content

Illes Eòlies


La nostra destinació és Sicília, terra de llum i sol, rica en contrastos, a la qual anys d'història i diferents civilitzacions han convertit en única. Aquest viatge de senderisme ens portarà a conèixer al nord-est de l'illa, especialment la zona de l'Etna, el volcà en actiu més alt d'Europa, i de les illes Eòlies.

Nosaltres començarem descobrint les Eòlies, l'arxipèlag volcànic on el mar, vent i volcans dominen el paisatge. Recorrerem algunes de les illes a través dels seus camins, per descobrir les seves diferents personalitats. Moment especial serà la visita al volcà Stromboli, que per a tots els que el coneixen ha representat una experiència inoblidable. Descobrirem després l'Etna des de la cara Nord.

Punts Forts:

  • Les Illes Eòlies
  • El volcà Etna
  • El volcà Stromboli
  • Vulcano
  • El casc antic de Taormina

Itinerari:

Dia 1: Vol a Catania - Lipari

Sortida del vol cap a Catània. Trasllat cap al port de Milazzo i aliscaf (vaixell) cap a l´illa de Lípari.

Dia 2: Lipari

Recorrerem l’extrem sud de l´illa seguint un camí de ronda amb fantàstiques vistes sobre les veïnes illes de Vulcano i Salina per ascendir al Monte Guardia, a 369 m. I per finalitzar el nostre itinerari recorrerem els carrers de Lipari, una petita ciutat plena de vida amb més de 6000 anys d’història.

(5 h +500 m -500 m - 12 km)

Dia 3: Vulcano

Pujarem a bord d’una petita barca cap a la veïna illa de Vulcano tot gaudint del paisatge coster de Lipari. ( En cas de males condicions marítimes trasllat en Aliscafo). Un cop a Vulcano, ascendirem al seu gran crater en una impressionant caminada a través de fumaroles i camps de grocs cristalls de sofre.

De tornada recorrerem els carrerons de Vulcano per fer “il aperitivo” , anar a la platja o submergir-se als terapèutics banys de fang.

(3 h: +390 m -390 m - 7 km)

Dia 4: Stromboli

Aliscaf fins a Stromboli, després d’instal·lar-nos, caminarem pels estrets i laberíntics carrers de Stromboli, un petit poble construït a l’ombra del gran volcà que en poc més de 2 kilòmetres s’alça 924 m sobre el nivell del mar.

En cas que les condicions meteorològiques i vulcanológiques ho permetin, és possible efectuar l´ascensió al cràter amb un guia vulcanòleg i gaudir de l’activitat volcànica des de ben aprop. Preu 28 €/pax

Com actualment les erupcions son més fortes i perilloses, només es poden pujar uns 250m del mateix.

(3h +250 m -250 m)

Dia 5: Stromboli

Stromboli. Dia per gaudir de l'illa. Podreu visitar la platja de la Grotta di Eolo, caminar pels carrerons de Stromboli, menjar una bona pizza Napolitana a alguna de les seves terrasses o viatjar amb vaixell fins el proper poble de Ginostra

Dia 6: Taormina

Aliscaf de Stromboli a Milazzo i després trasllat a Taormina, una de les joies de Sicilia. Passejarem pel nucli antic d´aquesta bonica ciutat visitant el seu teatre grec, la catedral i els seus carrers florits a l’estil medieval. Dormir a Taormina en Hotel davant del mar.

Dia 7: Etna Nord

Ens traslladarem fins a Piano Provenzana a 1810 msnm a la cara nord de l’Etna des d’on gaudirem d’una caminada pel damunt d’antigues colades de lava sota la majestuosa figura del volcà.

En cas que les condicions climatològiques i vulcanològiques ho permetin, és possible contractar in situ l´ascensió a l´Etna, únicament possible amb un guia vulcanològic, des d´allà fins al cim (3330 m) i descendint fins 2500 (5h +430 m -830 m). Preu: 85 € / pax. En acabar trasllat de tornada a Taormina

(6h: +720 m -720 m - 15 km) 

Dia 8: Taormina i vol de retorn

Taormina. Matí de relax a la platja i al migdia trasllat a l’aeroport de Catània pel vol de retorn.


Em va agradar molt pujar l'Stromboli i baixar de fosc. Aquelles explosions de foc del volcà, no havia vist mai una cosa així.

Maria Boj

A qui va dirigit:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

La màgia del sol a les Eòlies


Dificultat

Moderada, entre 4 i 6 hores de marxa a ritme lent.Fotos o Videos d'altres anys

Fotos Any 2017

Video Any 2019