Skip to main content

Roncal, Irati, Belagua

El Pirineu Oriental Navarrès s'ofereix com una opció singular i ben diferenciada de la resta de Navarra. Aquí, on l'home conserva les seves tradicions més ancestrals, sempre relacionades amb el pasturatge i l'explotació forestal, trobem a més els cims més alts, els boscos més frondosos i extensos i les espècies faunístiques més rares.

Durant aquests dies caminarem pels llocs que ens han semblat més interessants i bonics d'aquesta zona del Pirineu i gaudirem de vistes espectaculars des dels cims que pujarem.

Punts Forts:

  • Ascensions a cims: Txamantxoia, Urkulu, Orhi
  • Gaudir dels paisatges sempre verds dels seus prats i de les seves immenses fagedes
  • Caminar per racons màgics, que amaguen històries de contrabandistes i moltes restes megalítiques.
  • Paisatges bàsicament rurals on la població viu de l’agricultura i ramaderia, on encara són ben vives les velles tradicions culturals i arquitectòniques.

A QUI VA DIRIGIT:

Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d'una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

DIFICULTAT:

Serem dos guies, per oferir la possibilitat de 2 nivells: un de nivell 2 (baix) i un de nivell 3 (mig)

Nivell 3 de 5: itineraris d'entre 5 i 7 hores i que no superen en promig els 800m de desnivell acumulat positiu. 

Nivell 2 de 5: itineraris d'entre 4 i 5 hores i que no superen en promig els 600m de desnivell acumulat positiu.

Caminarem per senders fresats, sense dificultats tècniques, que poden ser estrets, irregulars i amb presència de pedres o arrels d'arbres.

Vall de Tena

ALLOTJAMENT:

En Pensió típica Navarresa, situada en un preciós poble de la Vall de Roncal. 

DESPLAÇAMENTS:

Tant el transport fins a la zona del viatge com les aproximacions a les excursions, es farà en els vehicles dels participants. Els que disposeu de cotxe, i el vulgueu oferir per minimitzar l'impacte ambiental i compartir despeses, agrairem que ens ho digueu en el moment de la inscripció, i així es podran optimitzar els cotxes. Nosaltres us passarem els mails o telèfons, segons ens digueu i vosaltres ja quedareu d'acord pel viatge.

El guia disposa d'un vehicle de 8 places. Els participants que ho desitgin podran demanar plaça en aquest vehicle

La nostra responsabilitat com agència de viatges comença en el punt de trobada en el lloc de destí, que ja us haurem comunicat prèviament per correu electrònic. 

Otsagabia

Videos altres anys